Het Pietenteam

Sinterklaas

Dag lieve kinderen. Mijn naam is Sinterklaas, heel lang geleden, 270 jaar na Christus, werd ik geboren als zoon van een rijke koopman in klein Azië, het huidige Turkije. Toen ik groot was, werd ik priester en later bisschop. Volgens de mensen was ik erg gul en behulpzaam voor grote mensen en kleine kinderen. Voor iedereen eigenlijk. Ik hielp ze allemaal. Ik was zo bijzonder dat ik een bijnaam kreeg: ‘Sint Nicolaas’. En zo noemen ze me nu nog steeds.

Bakpiet

Hoi lieve kinderen, Mijn naam is Bakpiet. Ik maak al die heerlijke chocoladeletters en pepernoten voor jullie. Speciaal voor jullie heb ik een paar van mijn geheime recepten op deze website gezet. Sturen jullie een foto door als jullie een recept hebben uitgeprobeerd?! Ik ben heel benieuwd. Tot snel! Groetjes, Bakpiet

Huppel Piet

Dag kinderen! Mijn naam is Huppel-Piet en ik ben één van de vrouwelijke Pieten. Ik help Sinterklaas onder andere met cadeautjes uitzoeken voor de meisjes. Ik ben altijd heel zenuwachtig als we bijna in Nederland zijn. Al die lieve kindjes die op ons wachten en zo mooi aan het zingen zijn! Maar dan huppel ik de boot af en ben ik alle zenuwen kwijt! Tot snel lieve kinderen! Ik huppel jullie snel tegemoet. Huppelende groetjes van, Huppel-Piet

Zeurpiet

Hoi. Ze noemen mij Zeurpiet dus zo zal ik dan wel heten. Ik word zo genoemd omdat ze vinden dat ik altijd zeur. Ik zeur helemaal niet. Ik vind alleen dat het allemaal zo ongelofelijk veel werk is. En dat vind ik vervelend. Ze zeuren zelf. Over dat ik zeur. Ik ben gewoon moe. Ik zeur helemaal niet. Groet, Zeurpiet.

Cadeaupiet

Dag jongens en meisjes! Ik ben Cadeaupiet, ik ben degene die alle cadeautjes voor jullie inpakt. Daar begin ik al heel vroeg mee want anders ga ik het niet redden natuurlijk. Soms ben ik wel een jaloers op alle cadeautjes die jullie krijgen hoor! En dan wil ik wat voor mezelf houden.. Maar dat kan natuurlijk niet. Want de Check-Piet controleert alles! Nou ik moet snel verder met plakken, want voor je het weet is het alweer zo ver! Groetjes, Cadeaupiet

Feestpiet

Hoi.

Waar is het feestje??? Ik hou erg van gezelligheid en van feestjes.

Af en toe ben ik een beetje gek! 

Groetjes

Feestpiet